Ambachtelijk gemaakt
Fair Trade
Thuisbezorgd
Vragen? Bel 073-6445734

Wat is Stevia chocolade

De steviaplant (Volledige benaming = Stevia Rebaudiana Bertoni) is een kruid dat afkomstig is uit Zuid en Centraal Amerika. In delen van Zuid-Amerika wordt het al meer dan 1500 jaar gebruikt als zoetstof. Tegenwoordig wordt de plant vooral gekweekt in Paraguay, Brazilë en China.  Stevia is de enige natuurlijke zoetstof (in de wereld) zonder calorieën, zonder koolhydraten en geen glycemische index!

De steviaplant is het gezondste en het natuurlijkste alternatief voor suiker en andere kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose. Het steviablad is wel 15 tot 20 keer zoeter dan suiker. De toepasbaarheid van stevia is zeer divers, zo kan het worden gebruikt om suiker of kunstmatige zoetstof te vervangen in koolzuurhoudende dranken, vruchtensappen, snoep, gebak, koekjes, yoghurt, chocolade, desserts, jam en gelei, en dergelijke. Vooral in vloeibare vorm is Stevia zeer breed toepasbaar.

                                   

Stevia zoetstof is ideaal voor iedereen, ook voor mensen die op hun gewicht moeten / willen letten, mensen met diabetes en iedereen die van een natuurlijk zoetmiddel gebruik wil maken. Er is geen enkele melding van schadelijke effecten. Er zijn studies gedaan en die hebben aangetoond dat Stevia ook vaak de verhoogde bloeddruk verlaagt, maar het beïnvloedt niet de normale bloeddruk. Ook remt het de groei en vermenigvuldiging van bepaalde bacteriën en andere infectueuze organismen, waaronder bacteriën die tandbederf en tandvleesontsteking veroorzaken. Stevia is een zeer uitzonderlijk hulpmiddel bij gewichtsbeheersing omdat het geen calorieën bevat en het vermindert ook de behoefte aan zoetigheid en vet voedsel.

Over de hele wereld wordt momenteel stevia gebruikt en het wordt alleen maar meer. In Japan is Stevia de nummer 1 zoetstof en heeft meer dan 50% marktaandeel. Vandaag de dag wordt Stevia gebruikt door miljarden mensen uit Paraguay, Brazilië, Taiwan, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Korea, China, Zwitserland, Frankrijk, Maleisië,  Amerika, Canada en natuurlijk Nederland en België. Stevia staat op het punt om een belangrijk groot potentieel in te gaan vullen als zoetstof in de groeiende natuurlijke food markt. Stevia bladeren hebben nog wel meer uitstekende eigenschappen maar die zijn hier niet van toepassing.


 

Quality Partner Program:
De cacao voor Callebaut stevia chocolade wordt geproduceerd door coöperaties in ondermeer Ivoorkust. Callebaut ondersteunt deze coöperaties op verschillende manieren via het Quality Partner Program. Dit programma is bedoeld om er voor te zorgen dat de boeren een eerlijke prijs krijgen en zorgt ook voor duurzaamheid en professionalisering (en daarmee de kwaliteit van de cacao). Daarnaast zorgen verschillende projecten ervoor dat de  levensstandaard van de cacaoboeren en hun familie verhoogt worden. Zo zijn er diverse scholingsprojecten en medische programma’s. Callebaut werkt samen met meer dan 50 coöperaties die de belangen behartigen van meer dan 50.000 cacaoboeren.

Hierbij hopen wij dat u een beetje een indruk heeft van wat stevia nu is. Stevia chocolade is net als gewone chocolade zeer lekkerrrr.

ChocoladeChef.nl
Rondenwaard 7
5236 WD 's-Hertogenbosch (Empel)
073-6445734
[email protected]

Bankrekening nummer : 1163.85.758 Rabobank
BIC : RABONL2U
IBAN : NL56 RABO 0116 3857 58
K.v.K. : 17189374
B.T.W. Nummer : NL816920850 B01
ChocoladeChef is onderdeel van B. Smetsers Beheer B.V.

Ambachtelijk gemaakt
Fair Trade
Thuisbezorgd
Vragen? Bel 073-6445734