Ambachtelijk gemaakt
Fair Trade
Thuisbezorgd
Vragen? Bel 073-6445734

Cocoa Horizons Foundation

Onze chocolade wordt gemaakt van bonen afkomstig van boeren die meewerken aan het Cocoa Horizons Foundation van Callebaut. Dit programma zorgt voor betere werk- en leefomstandigheden voor de deelnemende cacaoboeren uit derdewereldlanden. Zo kun je met een gerust hart genieten van de heerlijkste chocolade!

Samen met Cacao Horizons helpen we cacaoboeren op te leiden. Op deze manier leren zij op een duurzame manier en verantwoorde manier cacao telen. Deze foundation neemt ook maatregelen om voorgoed af te rekenen met kinderarbeid in de cacaoketen. Ook de vrouwen worden betrokken bij opleidingen, administratieve werkzaamheden en ontwikkeling van agrarische bedrijven. Zo worden kansen geboden aan de vrouwen om zelfstandig een inkomen te kunnen genereren.

Het Cocoa Horizons Foundation is een duurzaamheidsprogramma voor cacaoboeren coöperaties voor de lange termijn. Cacaoboeren coöperaties die willen deelnemen aan het programma van Barry Callebaut zorgen mede voor een continue verbetering van het product.

Het programma herkent de uitdagingen van cacaoboeren en hun organisaties en streven ernaar om in de behoeften van hun leden te voldoen. De hulp die het programma bied is zeer belangrijk en hard nodig omdat er vaak:

  • Een gebrek is aan bestuurlijke en leidinggevende vaardigheden in de boerenorganisaties
  • Een gebrek is aan financieringsmogelijkheden
  • Beperkte kennis is van goede landbouwpraktijken
  • Slechte omstandigheden door veroudering van boerderijen en uitgeputte bodems
  • Slechte wegen zijn en het er ontbreekt van goed vervoer
  • Er een hoge mate van analfabetisme is


Het Cocoa Horizons Foundation programma werkt zeer hard aan deze punten (en natuurlijk nog veel meer) zodat de boeren meer kunnen verdienen. Hierdoor zal de kwaliteit van het leven van de boeren en de cacao stijgen voor nu en in de toekomst. Door middel van het aanbieden van opleidingen en renteloze leningen en het begeleiden van de mensen is er een prachtig meerjarig project ontstaan.
 


ChocoladeChef.nl
Rondenwaard 7
5236 WD 's-Hertogenbosch (Empel)
073-6445734
[email protected]

Bankrekening nummer : 1163.85.758 Rabobank
BIC : RABONL2U
IBAN : NL56 RABO 0116 3857 58
K.v.K. : 17189374
B.T.W. Nummer : NL816920850 B01
ChocoladeChef is onderdeel van B. Smetsers Beheer B.V.  

Ambachtelijk gemaakt
Fair Trade
Thuisbezorgd
Vragen? Bel 073-6445734